Ta vara på vattnet

Idag finns det en mängd olika naturresurser som vi använder i vår vardag. En av dessa är vatten som vi idag använder i en mängd olika syften. Att ha rinnande vatten i våra hem är ett lyx som vi inte ska ta för givet. Runt om i världen finns det en mängd människor som inte alls har samma tillgång till vatten, utan istället måste gå långa sträckor för att ens komma till en kran. På det så är då inte heller det vattnet alls av samma renade kvalitet som det vi har här hemma.

Denna enkla tillgång till vatten som vi idag har har gjort att vi tyvärr på flera olika sätt överkonsumerar denna vara. Det finns dock flera enkla knep som man kan ta till för att med små steg minska ner sin vattenförbrukning väldigt mycket.

Stäng av vattnet när du inte använder det
En rinnande kran när du borstar tänderna kanske inte ser ut att dra så mycket vatten, men sanningen är att det i längden är ett flertal liter som bara rinner förbi och inte används. Se därför till att stänga av kranen när du borstar tänderna, tvålar i dig i duschen, när du inte sköljer disken samt när du

Duscha inte för länge
Att ta en lång, varm dusch efter en lång dag på jobbet är det många som avnjuter. Dock kanske du ska tänka till en extra gång, då detta är en av de stora vardagsfällorna till en hög vattenförbrukning. Det du kan göra för att minska ner på din vattenförbrukning är att införskaffa dig ett duschmunstycke som minskar ner din vattenförbrukning. Förutom duschmunstycke finns liknande produkter att köpa även till duschkranar vid handfat eller diskho.

Köp ej vatten på flaska
Den som vi tidigare nämnt höga kvaliteten som vi har på vårat vatten i kran här i Sverige är en av de bästa i världen och någonting som vi bör vara stolta över. Trots detta väljer många att köpa dricksvatten på flaska istället för att dricka det som finns i kran. Välj därför kranvatten när du ska dricka, detta minskar inte bara ner på vattenförbrukningen utan även på det ekologiska fotavtrycket i form av plasten som gått åt till flaskan och transporterna som krävts vid tillverkningen. Dock bör man göra ett undantag för denna punkt när man är utomlands. Detta har att göra med att vattnet i andra länders kranar kan vara av en lägre kvalitet än det vi har hemma, vilket kan ge dig olika sjukdomar.