Svenska folkets hockeyintresse

En sport som många främst i världens nordligaste länder har ett stort intresse för är ishockey. Sverige har en mängd duktiga klubbar och många svenska spelare finns representerade i NHL, som är den största hockeyligan i världen.Även det svenska landslaget är väldigt omtyckta och drar alltid stor publik när de spelar. När hockey-VM arrangeras så är det främst länder ifrån nordliga Europa och Nordamerika som deltar, men det har även hänt att helt andra nationer har anmält sig för att vara med. Exempel på nationer som gjort det under åren är Australien, Nya Zeeland och Sydafrika. Tre Kronor som representerar Sverige är som ett av de bättre lagen en självklar deltagare.

Varje år som mästerskapet går av stapeln så blir intresset för turneringen mycket stort här hemma i Sverige. Jämfört med många andra större mästerskap så väljer de svenska tv-kanalerna att sända samtliga matcher som spelas och inte bara de som Sverige deltar i. Visserligen placeras de mindre intressanta matcherna på mindre kanaler eller endast på webben, men bara att de visas är ett tydligt tecken på det stora engagemanget.
Förutom detta så är det många restauranger och barer som väljer att visa matcherna på storbildsskärmar och på så sätt arrangera evenemang kring matcherna. Dessa platser lockar ofta stora mängder tittare, vilket gör att man kan njuta av sporten tillsammans med andra fantaster.

Även nyhetsrapporteringen kring världsmästerskapet i ishockey är väldigt stor och det finns mängder av olika medier där man kan hålla koll på det senaste. Till exempel finns sajten Vmhockey.se, som är en oberoende nyhetssajt som uppdaterar sina besökare med aktuella tabeller, de senaste nyheterna och match resultaten. Så letar du efter årets ishockey vm grupper så är det hit du ska vända dig.