Miljötänk i garderoben

Idag finns det ett mycket stort miljötänk hos den svenska befolkningen och detta återkommer inom en mängd olika områden som berör hur vi lever i vår vardag. Till exempel säljs det allt fler elbilar, samt att många gärna ser att kollektivtrafiken byggs ut för att öka möjligheterna för folk att kunna välja detta alternativ. Dessutom är det många som tänker till en extra gång innan de går på stan och shoppar, i och med den miljöpåverkan som produktens tillverkning faktiskt har på vår jord.

Istället för att köpa helt nytt väljer många att ta till andra alternativ och samtidigt tänka i samma banor när det kommer till saker som man redan har där hemma. En produkt där man med enkla knep kan förminska sitt ekologiska avtryck är kläder och textilier i stort. Just denna industri har i sig en stor bidragande effekt till de ökade temperaturerna och genom att välja plagg som tidigare haft ett liv hos någon annan istället för nyproducerade sådana kan du dra ett stort strå till stacken. En bra plats att hitta sådan plagg på är second hand-butiker, loppisar eller bytesmarknader. Idag finns det mängder utav sådana, såväl ute i städerna som på nätet.

Hemma i din byrå finns det säkerligen mängder utav plagg som du köpt och inte använder. Dessa kan du till exempel skänka bort till vänner som har större nytta utav dem, eller till någon organisation som ser till att plaggen kommer till de som behöver dem. Detta är inte bara ett sätt för dig att få mer plats där hemma, utan även ett sätt för dig att ljusa upp vardagen för någon annan på.

Är det plagg eller tyger som är förstörda och inte går att använda kan du ändå se till att dessa får liv på nytt. detta gör du genom att återvinna tyget, vilket man kan göra på flera olika miljöstationer. även flera stora klädkedjor tar idag emot textilier oavsett skick så att dessa kan användas för att skapa nya saker. Som tack kan du som konsument få en liten slant att handla för i deras butik.